środa, 07 lutego 2018 Mikołaj Kaszuba kl. VIIB Aktualności szkoły
31 stycznia 2018 r. klasa 7b była na wycieczce w restauracji Ogród Przysmaków w Chludowie. Wzięliśmy tam udział w warsztatach dotyczących savoir-vivre, czyli dobrych manier przy stole. Zajęcia dzieliły się na część teoretyczną i praktyczną. Podczas pierwszej części uczyliśmy się, jak prawidłowo siedzieć przy stole, jak do niego nakryć, a także o czym przy stole nie wypada rozmawiać. Część druga - praktyczna - polegała na zjedzeniu obiadu zgodnie z zasadami, których nas nauczono. Podano nam frytki, kotlety i surówkę, a na deser rurki z kremem. Niektórzy z nas zaangażowali się w pomoc przy rozkładaniu na stolikach talerzy i sztućców. Część praktyczna nie była dla nas problemem, choć zdarzało się, że pani prowadząca warsztaty zwróciła komuś uwagę, jeśli jego postawa podczas posiłku była nieprawidłowa. Po zjedzeniu pysznego obiadu udaliśmy się w drogę powrotną do Suchego Lasu.